9. ročník Rozsviťme Ústí nad Labem

9. ročník Rozsviťme Ústí nad Labem

Úžasná atmosféra, skvělí účinkující, perfektní publikum, i tak můžeme popsat 9. ročník akce Rozsviťme Ústí na Lidickém náměstí. Program plný vánočních příběhů, koled, veselého i vážného zpívání si diváci opravdu užívali. Velkou radost jsme udělali fanouškům rappera Raega a sourozenců Slepčíkových, potlesk sklidila operní a muzikálová zpěvačka Monika Sommerová i zpěvák Michal Volf. Milým překvapením a úžasným dárkem pro nás byla nabídka, která přišla do Nadačního fondu Upřímná srdce na poslední chvíli. V letošním roce byla cílová částka, kterou se snažíme podpořit hendikepované děti, opravdu vysoká a my jsme se snažili oslovit i další dárce. Den před akcí nás velmi mile překvapila nabídka pomoci ve výši 50 000 Kč od pana inženýra Andreje Babiše. A ještě více nás potěšilo jeho osobní předaní šeku do rukou Matěje Proška, přímo na podiu naší akce Rozsviťme Ústí.

A náměstí jsme opravdu rozzářili množstvím lampionu přání při nádherné závěrečné písni, za účasti rodičů s dětmi, kteří jsou zapojeni do programu pomoci. Ze srdce děkujeme všem lidem, kteří se podíleli na přípravě akce, i laskavým dárcům, jejichž příspěvek pomůže zlepšit život dětem, s jejichž příběhy jste se mohli seznámit v předešlých příspěvcích. Další velké poděkování patří naším laskavým sponzorům, zvláště firmě Adler, která nám zdarma poskytla trička, ve kterých jste naše dobrovolníky mohli potkat. Na účtu ze zaslaných příspěvků bylo ještě ráno v den akce 33 090 Kč, zaměstnanci generálního partnera akce společnosti Attigente Group vhodili do kasiček v posledních dnech 14 860 Kč. A co je hlavní, přímo na akci se podařilo vybrat 120 105 Kč, dalších 60 000 Kč by mělo dorazit do konce roku.

Celková částka, kterou se nám společně podařilo letos vybrat, přesáhne neuvěřitelných 228 000 Kč! Jelikož se nám cílovou částku 191 000 Kč pro Leničku (10), Kubíka (8), Kačenku (5) , Elišku (17) a Lucinku(5) podařilo přeplnit, stalo se něco neuvěřitelného, již nyní máme vybranou částku pro další dítě v našem pořadníku a tím je Verunka (7), které vybíráme na pobyt v neurorehabilitační klinice Sarema Liberec. A tím naše práce nekončí. V pořadníků máme již teď několik dalších dětí, jejichž příběhy Vám představíme brzy na našich stánkách www.uprimnesrdce.cz. Podpořit další děti můžete kdykoliv v průběhu celého roku částkou na transparentní účet, nebo účastí na dalších akcích, které připravujeme. Děkujeme že pomáháte.

 

PLNÍME SNY a 100% výtěžku putuje na pomoc:

Lenička (10) má kombinované postižení mentální i pohybové. Poprvé si začala sedat až po šestém roce, k čemuž jí pomohlo pravidelné cvičení Vojtovou metodou. Když už se zdálo být vše lepší, přestal Leničce fungovat jícen a opět skončila v nemocnici na umělé výživě. Rodiče by dcerce rádi dopřáli rehabilitační pobyt na zlepšení jejího pohybového ústrojí v Centru Hájek v Plzni, avšak tento pobyt není hrazen zdravotní pojišťovnou.

Částka 70 000 Kč

 

Kubík (8) se narodil předčasně, společně se svým dvojčátkem. Trpí častými epileptickými záchvaty a svalovým napětím. Protože i druhý syn je hendikepovaný, což představuje vysokou finanční zátěž rodiny, rodiče žádají o finanční příspěvek na zakoupení příslušenství k invalidnímu vozíku. Výsuvná madla pro doprovod, bubnové brzdy a další potřebné komponenty, které nehradí pojišťovna, ulehčí manipulaci s vozíkem.

Částka 35 000 Kč

 

 

Kačenka (5) je malá slečna s velmi vzácnou genetickou poruchou – mutací genu CDKL5. Jedná se o tzv. Rettův syndrom, což je těžké, kombinované psychomotorické postižení, s častými epileptickými záchvaty, poruchou spánkového rytmu a zrakového kontaktu, s poruchou kousání a polykání, s neschopností koordinovaných pohybů a komunikace. Rodiče Kačenky by uvítali finanční příspěvek na speciální koupací a sprchovací lehátko na zmírnění následků hendikepu, či pomůcku pro lepší manipulaci při koupání. Ani jedna varianta není hrazena zdravotní pojišťovnou.

Částka 10 000 Kč

 

Eliška (17) je těžce psychomotoricky postižená dívka, je imobilní a plně závislá na pomoci druhé osoby. Základní diagnóza je metabolické onemocnění – mitochondriální encefalomyopatie a toto onemocnění je ještě doprovázeno poruchou zraku a sluchu. Má vrozenou displasii kyčelních kloubů, s přibývajícím věkem se přidala skolióza páteře. Rodině by velmi pomohl odlehčený invalidní vozík od firmy Meyra.

Částka 21 000 Kč

 

 

Lucinka (5) je pětiletá holčička, vývojově opožděná, nemluví, trpí epilepsii a od narozeni má svalovou hypotomii, přes všechna tato postižení je veselá a kamarádská. Starší bratr Lucinky trpí dědičným neurovývojovým syndromem ADHD. Máma od půlroční Lucinky a jejího bratříčka odešla, když se od lékařů dozvěděla diagnózu. Otec se o obě děti vzorně stará sám. Lucince by pomohl pobyt v lázních se speciálním léčebným programem.

Částka 55 000 Kč

 

 

Poděkování partnerům

Děkujeme všem, kteří se na konání akce podílejí a díky nim se rok od roku navyšuje částka, kterou můžeme hendikepovanám předat.

 

Generální sponzor

Attigente Group, spol. s r. o.

 

Mediální partneři:

mgmul

 

Partneři a účinkující:

stáj Tivani

 

Děkujeme za příspěvek 5000 Kč a více 🙂