2. ročník Běh upřímných srdcí

2. ročník Běh upřímných srdcí   

Ohlédnutí za akcí

příprava zázemí pro tým a doprovodný program proběhla hladce a již v 10 hodin jsme se vítali s prvními nadšenci. V 10:30 jsme odstartovali nesoutěžní běhy pro děti, v 11:00 následoval závod na 1 km a v 11:30 se postavili na start běžci hlavního závodu na 5 km. Účastníci a návštěvníci akce měli možnost získat za příspěvek 250 Kč skvělé tričko, samozřejmě i tato částka byla poukázána dětem na pomoc.

Letošní ročník běhu byl velmi úspěšný, přestože počasí nebylo právě ideální. Pořádáním této akce se nám povedlo sehnat částku pro děti, které potřebují finanční pomoc na terapii, lázně i pomůcky, které by jim ulehčily život. Jonášovi (8), Šimůnkovi (8), Elišce (10) a Lucince (5) jsme předali celkovou částku ve výši 165 000 Kč.

Doprovodný program:

Den plný zábavy, sportu a her v krásném prostředí, na jezeře, které patří k největším a nejkrásnějším vodním plochám v našem regionu si užily také rodiče s dětmi. Nechat si ozdobit obličej malůvkou, zahrát si hry a soutěžit o odměny a sladkosti, povozit se na koníčcích a podívat se na výcvik pejsků a nově také ukázky bojových umění a ultralight exhibici. To vše bylo součástí Běhu upřímných srdcí na Miladě.

Trasy:

Ponechali jsme vám možnost vybrat si z tras dlouhých 1 kilometr nebo 5 kilometrů. Pro velký úspěch jsme zopakovali také dětské běhy. Časomíru a tratě nám organizačně opět zajistil pan Hercík s kolegy z Primaběhy.cz.

Odměny:

Novinkou byly originální medaile v podobě skleněných srdcí, které jsme předali těm nejlepším na trati 1 a 5 kilometrů. Jednou z hlavních cen byl vyhlídkový let s ultralehkým letounem, který poskytnul pan Kukačka, majitel firmy KELCOM Ústí n/L., pro děti jsme zajistili sladkosti a dárky.

Poděkování:

Druhého ročníku se zúčastnilo více než 150 běžců z řad profesionálů, nadšenců i dětí. Budeme velmi rádi, pokud opět přijdete a vezmete i své známé. Všem sportovcům, kteří se zúčastnili, návštěvníkům i realizačnímu týmu velmi děkujeme, svou účastí pomohli a udělali dobrý skutek.

 

 

Generální partner:

 

Partneři:

 

Tisková zpráva

Skvělá atmosféra, počasí pro sport jako stvořené, zajímavý doprovodný program, to byl druhý ročník Běhu upřímných srdcí… Přestože bylo ráno na Miladě trochu zamračené a terén od předešlého deštivého dne hodně podmáčený, neodradilo to nadšené sportovce a příznivce od běhu na jeden a pět km. Ve finále proběhlo cílovou páskou přes 150 běžců a krátké trasy si s velkým nadšením a za mohutného povzbuzování užily i přítomné děti.

Plno bylo u koníčků za stáje Tivani, u her, soutěží a kvízů, které pro děti i dospělé připravovali nadšenci z Sever. vědecké knihovny, Mediatábora i hasiči z Božtěšic. Na pláži jste také mohli potkat i různá kouzelná stvoření, která si nechaly děti namalovat na obličej. Na akci nechyběli ani muži v plné polní z vojenského spolku Ghost i ukázky cvičení pejsků. Ochutnávku a stánek s občerstvením měl připraven Trmický globus. A velký zájem by o podpisy ústeckých hokejistů z HC Slovan, kteří si přišli zaběhat. Ještě před slavnostním předáním cen předvedli záchranáři z VZS Ústí n/L, simulovanou záchrannou akci, silným zážitkem byla i akrobacie dvou ultralehkých letadel nad vodami jezera.

Po emotivním předání cen poděkoval zakladatel Nadace Upřímné srdce Matěj Prošek všem účastníkům i organizátorům a pozval na další ročník. Na skvělé atmosféře se podílel i pan Kmeč z DanceMission, s vtipným moderováním i hudbou. Velkou zásluhu na úspěšný průběh akce měl organizátor běhů pan Hercík se svým týmem z Prima Běhů… Akce byla úžasná i díky všem, kteří  věnovali přípravě spoustu nadšení a svého volného času a pomohli dát této akci neopakovatelnou atmosféru a hlavně – pomohli konkrétním dětem, kterým Generální sponzor akce Attigente Group, spol. s r.o., vybranou částku v plné výši předá. Děkujeme z celého srdce!